Alles wat ik wilde was reizen en leven volgens mijn eigen voorwaarden...

De wereld over reizen. En tegelijkertijd werken waar en wanneer ik dat wil. Dat was nog eens een droom die ik uit wilde laten komen. Hoewel deze droom door veel anderen wordt gedeeld, voelde het voor mij jarenlang als een onmogelijke droom. Als iets wat voorbestemd was voor geluksvogels, maar zeker niet voor mij. Tot ik mijn leven omgooide en er vol voor ging.

 Voor ik aan mijn eerste wereldreis begon, werkte ik als redacteur in loondienst bij een van de grootste uitgeverijen van Nederland. Een topbaan voor iemand die nog maar net afgestudeerd was. Het begin van een echte carrière.

Maar ik snakte vooral naar vrijheid en avontuur. Ik droomde ervan om de wereld te ontdekken, maar de enige reis die ik maakte was de dagelijkse treinreis van 1,5 uur tussen werk en thuis. Exclusief vertragingen.

Toen er mensen ontslagen werden vanwege tegenvallende verkoopcijfers, greep ik mijn kans. Ik ging als freelancer verder om eindelijk van de vrijheid te proeven. Maar de realiteit viel vies tegen. Elke dag opnieuw werkte ik vanuit een benauwd, gehorig appartement in een stad waar ik me helemaal niet thuis voelde. Ik had lang niet genoeg geld om ook maar een treinticket naar België te kunnen betalen. En het ontbrak me nogal aan een gezonde ondernemersmindset, waardoor ik vooral een heleboel beren op de weg zag. Van die grote grizzlyberen zeg maar. Ik raakte gefrustreerd en voelde me compleet gevangen, zowel thuis als in mijn hoofd.

Tot er in 2014 letterlijk een knop bij me omging. Ik kon gewoon niet meer. Hoe kon een ambitieuze twintiger zich zo ellendig voelen?

Ik zette een punt achter mijn toenmalige relatie, zegde mijn huur op, ging tijdelijk bij mijn ouders wonen, stortte mij naast mijn freelance werk op een fulltime baan en spaarde ruim een halfjaar lang elke cent die op mijn bankrekening werd gestort. Van het geld kocht ik een enkel vliegticket naar Thailand.

Toen ik in het vliegtuig stapte, stroomden de tranen van geluk over mijn wangen heen. Mijn droom kwam uit! Zes maanden lang reisde ik solo door Zuidoost-Azië en Noord-Amerika. En toen ik een klein jaar later mijn man Daan leerde kennen, kozen we ervoor om samen de wereld te ontdekken. Ruim 2,5 jaar lang reisden we samen door Australië, Nieuw-Zeeland en Azië.

En het mooie was: ik kon mijn werk letterlijk mee de wereld over nemen. Daarnaast groeide ik door het reizen ENORM als persoon en ondernemer. Want als je eenmaal inziet wat er allemaal mogelijk is, dan is het allemaal niet zo spannend meer.


De afgelopen jaren werkte ik onder andere als:


 • Blogger voor mijn eigen website The Wandering Mind

• Content creator voor de reisbranche

• SEO-trainer voor ondernemers

• Auteur bij een kinderboekenuitgeverij


Waar ik nu ook ben, of dat thuis is of tussen de rijstvelden op Bali, ik voel me altijd vrij. Want het is me gelukt om een leven te creëren waarin ik leef volgens mijn eigen voorwaarden. Waarin vrijheid en avontuur centraal staan. Een leven waarin ik zelf bepaal waar ik werk en wanneer. En met genoeg financiële vrijheid. Ik kan er maar één ding over zeggen: it makes me pretty damn happy.

Daarom help ik andere ondernemers (to be) nu ook om meer vrijheid en avontuur in hun leven te creëren

Dat ik genoeg hobbels heb moeten nemen tijdens deze jarenlange reis, is een feit. Dat het me heel wat tranen, angsten en out of the comfort zone-momenten heeft gekost, ook. Maar als ik zie hoe ongelooflijk gelukkig ik word van deze leefstijl en het feit dat ik overal te wereld kan werken, dan is dat alle moeilijke momenten waard geweest. No doubt about that. 


Daarom help ik jou met alle liefde om ook een vrij en avontuurlijk leven te creëren waarin je locatie-onafhankelijk werkt. Want ook jij verdient het! En als je nu net als ik ooit deed, denkt: dat is voor mij niet weggelegd. Dan zeg ik: bullshit! Want iedereen, ook jij, kan deze droom waarmaken. En werken en leven volgens eigen voorwaarden. Ik beloof het je.

Leer mij nog beter kennen

Ik heb een huis en een gezin

Yes, want ook dat kan prima als je locatie-onafhankelijk werkt. Samen met mijn man en dochter Mila ('21) woon ik vlak bij Breda. Afgelopen jaar hebben we 3,5 maand met haar vanuit Indonesië, Maleisië en Thailand gewerkt.

Ik bracht ruim drie jaar in het buitenland door

Waarvan bijna 1,5 jaar in Azië. Australië (9 maanden) en Nieuw-Zeeland (8 maanden) komen op een goede tweede en derde plek.

Ik ben lekker nuchter en rustig van aard

En dat merk je als je met mij samenwerkt. Vroeger vond ik mezelf daardoor echt oersaai. Nu zie ik dit juist als een van mijn sterkste eigenschappen. Als ondernemer én als persoon. Ik ben daarnaast heel positief ingesteld.

Ik ben gek op zelfontwikkeling

Als ik een boek lees, is het eigenlijk altijd gericht op non-fictie. Ik hou er gewoon van om mijzelf te blijven ontwikkelen. En het liefst op het gebied van marketing, ondernemen of psychologie.

Ook in Nederland werk ik vanuit een co-working space

En dan wel bij Office Stories in Breda. Ik vind het heerlijk om gelijkgestemde mensen om mij heen te hebben. En als ik even behoefte heb om alleen te zijn, werk ik gewoon thuis.

En ik heb ook nog hobby's

Ik ben gek op lekker eten. Dat is dan ook altijd een belangrijk onderdeel van onze reizen. Daarnaast doe ik graag aan yoga, pak ik er af en toe een meditatie-app bij, word ik sinds ik een kind heb gelukkig van opruimen en structuur en schrijf ik van alles en nog wat.

Voel je vrij om contact op te nemen​

Je kunt mij rechtstreeks mailen op info@daniqueplaatzer.nl of klik op onderstaande button om naar de contact-pagina te gaan.